Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) победи Асеновец с 5:3 в сблъсък от 33 кръг на Югоизточната Трета лига. Момчетата на Илиян Гаров владееха инициативата през по-голямата част от двубоя и заслужено се поздравиха с успеха.

Още до 30‘ "канарчетата“ водеха с 2:0. В ранните минути на мача Димитър Папазов откри за Ботев II,а малко след това Бисер Бонев удвои от дузпа. В последните 10‘ на първата част обаче Асеновец се върна в срещата с гол на Георги Георгиев, който маркира резултата 2:1 за Ботев след първите 45 минути.

Второто полувреме отново започна вихрено за пловдивчани. В 59‘ Емил Найденов се разписа за 3:1, а малко след това и Даниел Коков се отчете се попадение за 4:1.

Последваха обаче минути, в които футболистите на Ботев II сякаш се отпуснаха от солидния аванс, което позволи на Асеновец да се върне в мача. В 70‘ Стоян Славков намали на 4:2, а само 8‘ по-късно капитанът на тима и бивш играч на Ботев Славчо Шоколаров се разписа за 4:3. Миг по-късно и гредата беше от помощ на "жълто-черните“, като това предотврати изравняването на резултата.

Точка на спора сложи Велиян Видолов, който в 85‘ оформи крайното 5:3 в полза на Ботев II. В края на срещата съдията показа червен картон на Михаил Найденов от Асеновец.