Константин Костадинов отново подаде заявка за драфта на NBA. От лигата обявиха списък със 195 играчи, които са завили желание да се включат, а сред тях е и една от основните фигури на Аликанте.

Тазгодишният подбор ще е на 26 и 27 юни. За първи път в историята той ще е два дни. Според правилата всеки баскетболист, който не играе в колежанското първенство на САЩ, може да оттегли кандидатурата си до 16-и юни, когато е крайният срок. Националът подаде заявка и през миналата година, но впоследствие се отказа.

Крилото е собственост на испанския Тенерифе, където през 2022 година сложи подписа си под договор за 5 сезона, но през лятото бе преотстъпен във втородивизионния Аликанте. 21-годишният играч е сред ключовите фигури в отбора, който се състезава за промоция в Лига Ендеса. Срещу името на 202-сантиметровия стрелец личат средни показатели от 9.7 точки, 4.1 борби и 1.2 асистенции за 32 в Leb Oro през този сезон. 

Преди това бургазлията носеше екипа на испанските Палмер Палма и Паленсия. Костадинов е продукт от школата на Делфин Бургас, а след това продължи развитието си в тази на Реал Мадрид, където спечели Евролигата за младежи.

В момента в NBA играе друг българин в лицето на Александър Везенков. Той защитава цветовете на Сакраменто Кингс.