Давид Санчес се присъедини към притежавания от Рено екип на Алпин във Формула 1 като изпълнителен технически директор. Френският инженер започна кариерата си във Формула 1 през 2005 година като младши служител в звеното по аеродинамика.

В изявлението от Алпин обявиха, че той ще носи цялостната отговорност за представянето, инженерството и аеродинамичните сфери, като ще докладва на директора Бруно Фамин.

"Това е ключово назначение, с което искаме да осигурим оптимизирането на цялата ни дейност като отбора и концентрирането върху точните сфери. Ясно е, че представянето на колата и пътят на развитие не се придвиждавт с достатъчно бързо темпо спрямо нашите амбиции като отбор", коментира Фамин.

Алпин още не е записал точка в 5-те изминали състезания от сезона и е последен в класирането на шампионата при конструкторите.

"Този отбор винаги е разчитал на толкова много фантастични хора и категорично има много потенциал за развитие. Имаме голяма задача пред нас да подобрим представянето си, а това е предизвикателство, което ме мотивира", заяви Давид Санчес.

По-рано той се присъедини към Макларън от Ферари, където бе начело на отдела по аеродинамика.