Манчестър Юнайтед желае да продаде Мейсън Грийнууд това лято, съобщават авторитетното издание The Athletic и италианският журналист Фабрицио Романо. В момента той е под наем в испанския Хетафе, но сделката е до 30 юни и след това англичанинът ще се върне в Манчестър.

Хетафе се надява да задържи фланговия нападател. В същото време много клубове от Европа са заинтересовани също да го привлекат под наем. Договорът на 22-годишния състезател е до 30 юни 2025-а. Поради тази причина приоритет за "червените дяволи" ще е да го продадат, за да приберат трансферна сума за него, вместо символична от наем. Такава сделка ще е важна и заради Финансовия феърплей.

Този сезон Мейсън Грийнууд е участвал в 31 двубоя от всички турнири. В тях е отбелязал 10 попадения, направил е 6 асистенции и е получил 6 жълти картона за 2457 минути на терена.

Той бе отпратен от Юнайтед заради предполагаемото, но недоказано физическо насилие над половинката си. Тя впоследствие му роди дете и двамата живеят заедно, а обвиненията на прокуратурата бяха свалени заради липса на доказателства. Въпреки това 20-кратните шампиони се опасяват, че наличието на играч с такова минало би навредило на клубния престиж и рекламодателите биха се отдъпнали от "червените дяволи".