Снощи Рафаел Надал изигра последния си двубой от "Мастърс"-а в Мадрид. 37-годишният испанец ще се пенсионира в края на сезона, а след поражението от Иржи Лехечка имаше прочувствена церемония и реч от самия Надал на корта. По време на нея от трибуните го гледаше не само семейството му, но и старши треньорът на местния Атлетико - Диего Симеоне. Макар аржентинецът да е с твърд характер, той не остана безразличен към случващото се и се разплака.

Носителят на 22 титли от Големия шлем е отявлен привърженик на големия враг на Атлетико - градският съперник Реал. Въпреки това Чоло Симеоне показа уважение, доблест и чест спрямо 5-кратния шампион. Надал бе подкрепен от майка си, баща си, сестра си, наставника си Карлос Моя, а по време на своеобразната церемония на централния корт "Маноло Сантана" турнирният директор и бивш тенисист Фелисиано Лопес излезе на игрището, прегърна някогашния си колега и му връчи огромен трофей за заслуги към испанския тенис.

Следващото участие на Рафаел Надал ще е на "Мастърс"-а в Рим от 8 до 19 май. Там той има 10 трофея. След това е "Ролан Гарос", където Матадора от Манакор е рекордьор с 14 титли.