Българският нападател Кун Теменужков вкара гол и подаде за още един при убедителния успех на Линкълн Ред Импс с 5:1 над Монс Калпе в гибралтарското първенство.

Срещата от 23-ия кръг беляза и 15-и пореден мач за Линкълн без загуба. Съставът вече има 61 точки и си върна първото място, измествайки Сейнт Джоузеф, който има 59. Трети е Магпайс с 43, а Монс Калпе е 4-и с 30. До края на шампионата има още два кръга, а претендентите за титлата се срещат в последния.

Теменужков пропусна предишните два двубоя заради заболяване, а снощи започна от пейката. Той се появи на почивката, когато бе вече 3:0 за неговия отбор. Сънародникът ни направи 4:0 две минути след началото на второто полувреме, а в 78-ата свали топката с глава към Вияканас, който увеличи на 5:0. 

През първото полувреме точни бяха Хуампе, ветеранът Лий Кашиаро и Тиджей де Бар, а в края на срещата Монс Калпе върна едно попадение.

23-годишният Йоско Теменужков Михайлов, който е роден в Хасково, пристигна в първенството на Гибралтар през зимата от испанския третодивизионен Самора. До момента за Линкълн той е записал 11 мача, в които е вкарал 6 гола и е изработил още 3.