Габриел Барбоса може да поднови кариерата си, докато чака окончателно решение на обжалването на наказание, обяви Арбитражният съд по спорта днес (КАС). Санкцията бе заради нарушаване на антидопинговите правила.

Нападателят на Фламенго, който е играл и за националния отбор, е известен с прякора Габигол. Той оспорва двугодишно наказание, наложено му през март от антидопинговия трибунал в Бразилия.

Бразилецът бе наказан заради неявяване на допинг-контрол през април 2023-а и бе лишен от състезателни права до този април. Футболистът отхвърли обвиненията в измама и отрече подозренията, че е бил допингиран.

КАС днес постанови, че съдебният състав е издал заповед, с която уважава искането за спиране на изпълнението на оспореното решение, подадено от Габриел Барбоса. Не е ясно кога ще е следващото заседание по темата, както и какви са сроковете за внасяне на обжалване срещу тази отмяна.

"Подчертавам, че никога не съм се опитал да попреча на проверка или да манипулирам какъвто и да е тест. Вярвам, че ще бъда признат за невинен в обжалването си“, заяви Барбоса през март.

Габигол бе част от отбора на Бразилия, който спечели златния медал на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а година. Талантът му в страната бе забелязан рано и на 19 години се присъедини към Интер. Той се завърна в Бразилия през 2019-а с екипа на Фламенго и помогна на клуба да спечели две титли на Копа Либертадорес.