В Арсенал текат дискусии в начален стадий за нов договор с Габриел Магаляеш, разкрива авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Преди дни стана ясно, че клубът още не бърза да подновява сделката, но "артилеристите" са размислили и са започнали разговори.

Споразумението не е близо до достигане, защото фокусът в момента е върху успешен завършен на сезона за отбора, който се бори за титлата с Манчестър Сити и Ливърпул. Възможността да се започнат преговори е повдигната и през лятото те може да стартират.

26-годишният Габриел подписа нова сделка с Арсенал през октомври 2022-а и "артилеристите" не бързат да решават колко дълга ще е следващата на бразилеца. Сегашната е до 30 юни 2027-а.

През 2020-а Магаляеш пристигна от Лил срещу 27 милиона паунда. Тогава той почти бе подписал с Евертън, тъй като бе преминал медицинските прегледи, но пандемията отложи и впоследствие провали трансфера. Месеци по-късно Арсенал се свърза с негови представители и бранителят избра лондончани.

Този сезон централният защитник е играл в 47 срещи от всички турнири. В тях е вкарал 4 гола и е получил 5 жълти картона за 4092 минути на терена.