Треньорът на Крумовград - Станислав Генчев е фаворит за наставник на Левски от следващия сезон. Бившият халф на "сините" в момента прави фурор с новака в елита, съобщава "Тема Спорт".

Той вкара тима в Топ 6 и се намира в серия от 13 шампионатни мача без поражение. През уикенда Крумовград направи 3:3 като гост на Лудогорец и отложи купона на разградчани, които с победа щяха да си гарантират 13-а поредна титла.

"Сините" са пред раздяла с Николай Костов, като е възможно наставникът сам да си тръгне. Той има договор до края на сезона, но може и да не го изпълни, след като в последните 5 мача тимът допусна 4 тежки поражения и е пред угрозата да не се класира за Лигата на конференциите. Критиките към Костов нараснаха лавинообразно след поражението с 1:3 от ЦСКА, а след дербито той изпусна нервите си.

Станислав Генчев вече натрупа сериозен стаж като старши треньор, въпреки че е само на 43 години. Бившият полузащитник, който за Левски има 75 мача и 7 гола във всички турнири, е бил няколко пъти начело като временен наставник на Лудогорец, но така и не получи постоянен контракт. След това той пое Локомотив (София).

В периода, в който води столичните "железничари", интерес към него проявяваше и Левски. В крайна сметка обаче миналото лято от "Георги Аспарухов" предпочетоха да се насочат към Николай Костов.