Рафаел Надал призна, че би било вълнуващо да си партнира със сънародника си Карлос Алкарас на Олимпийските игри в Париж тази година. 22-кратният шампион от Големия шлем се надява, че двамата ще участват в някои турнири на двойки като подготовка преди това.

Алкарас обяви по-рано, че би желал да играе на Игрите с 37-годишния си идол, който тази година най-вероятно ще прекрати кариерата си.

На "Мастърс"-а в Мадрид, където двамата играят тази седмица, 20-годишният тенисист заяви, че е бил малко нервен относно започването на дискусията за партньорството им на двойки, но Надал го успокои.

"Карлос не трябва да се притеснява, ако всичко е наред, ще играем. За мен е изключително вълнуващо, ако не греша, чувал съм, че е и за него. Така че би било чудесно да играем на някой турнир преди Олимпийските игри, за да се подготвим и да постигнем синхрон на корта", каза Надал по време на подкаста на IGUALES.

Докато двукратният шампион от Големия шлем ще направи олимпийския си дебют в Париж, Надал ще търси третия си златен медал. Той триумфира на единично в Пекин през 2008-а и на двойки 8 години по-късно в Рио.

Надпреварата по тенис в Париж ще е върху клей на "Ролан Гарос". Именно на тези кортове Надал спечели 14 пъти Откритото първенство на Франция.

"Мисля, че ако и двамата сме достатъчно здрави, защо не? Можем да имаме шанса да сформираме страхотен екип и да се стремим към страхотни неща. Би било добре и за двама ни. Би било добре и за испанския отбор, така че ще видим как ще се развият нещата", допълни Рафа.

Надал, 5-кратен шампион в Мадрид, се изправя срещу 10-ия поставен - австралиеца Алекс де Минор по-късно днес във втория кръг на състезанието.