"Ролан Гарос" завърши обновяването си. Комплексът в Париж се подготвя за домакинство на Откритото първенство на Франция, полуфиналите и финалите на боксовия турнир от Олимпийските игри по-късно тази година.

Корт "Сюзан Ленглен" ще е вторият покрит на "Ролан Гарос", 4 години след "Филип Шатрие", когато основната схема от надпреварата на клей започне на 26 май.

"Покривът на "Сюзан Ленглен" ще ни позволи, в случай на лошо време, да подслоним 25 хиляди души (на двата основни корта) и да провеждаме два мача вместо един. Освен това ще ни позволи малко повече гъвкавост при планирането на програмата", каза турнирният директор Амели Моресмо на пресконференция днес.

Покривът се затваря за около 15 минути, според организаторите, които обявиха и реновацията на ресторанта за състезателите и съблекалните, които ще са по-просторни.

"Това бе желание на турнира, на федерацията, извън Олимпийските игри, да можем да предложим повече пространства на тенисистите", допълни Моресмо.

"Новостите ще са в полза на Олимпийските и Параолимпийските игри, но не са свързани с форума", добави президентът на Френската тенис федерация Жил Моретон.