Дейвид Уудфайн ще се завърне в Ливърпул като асистент на спортния директор, пише The Athletic. Той ще се включи в новата стуктура на "Анфийлд“ след напускането на мениджъра Юрген Клоп следващият месец.

Специалистът бе директор по мениджмънта с наемите на играчи в продължение на 9 години преди да си тръгне миналият май. Сега той ще е отново част от клуба, благодарение на изпълнителния директор по футболните въпроси Майкъл Едуардс, който също се връща при "червените“, но с повече власт, дадена му от собствениците.

Уудфайн ще е помощник на встъпващия в дължност спортен директор Ричард Хюз. Той ще наследи Йорг Шматке, който също се разделя с мърсисайдци през лятото. Хюз ще напусне Борнемут, а със себе си ще доведе на "Анфийлд“ главния скаут Марк Бърчил и скаутът Крейг Маккий.

Началнитеците на FSG смятат да наемат за технически директор Педро Маркес от Бенфика.

Уудфайн заработи за първи път в Ливърпул през 2014-а като скаут и координатор по набиране на кадри. Впоследствие се превърна в шеф на футболните проекти и скаутски операции 3 години по-късно. 2020-а бе повишен до директор по мениджмънта с наемите на играчи преди да реши да си вземе почивка.

Уудфайн е работил вече с Майкъл Едуардс в Портсмут. Там ролята му е била на аналитик между 2005-а и 2010-а. Ричард Хюз също е бил там, но като играч на първия състав.