Българка стана реализатор № 1 в Адриатическата лига по баскетбол до 15-годишна възраст. Състезателката на Шампион 2006 Габриела Коцева убедително спечели наградата след като отбеляза 276 точки в 10 мача, които нейният тим изигра в надпреварата за сезона.

Това бе дебютно участие на Шампион в този международен шампионат, включващ различни отбори от бивша Югославия. Българките завършиха с 5 победи и също толкова загуби, което отреди 6-о място от общо 11 отбора.

Победител в тазгодишното издание на Адриатическата лига стана италианският Рейер Венеция Местре, който на финала победи с 50:48 домакина на Финалната четворка словенския Янина от Рогажка Слатина.

Коцева завърши със средно по 27.6 точки на мач, с 8 точки средно повече от класиралата се на второ място Ламия Талич от босненския Челик БХ Телеком, която записа средно 19.6 точки.

Габриела Коцева попадна и в тройката по асистенции със средно по 4.3 на среща, а в класацията на борбите Валерия Стойчева е втора със средно по 14.5 овладени топки.

Словенката Анаис Гобец от Янина бе най-полезна, а двете българки Коцева и Стойчева намериха място в "Tоп 10" и на тази класация.