Шампионският отбор на Етър излиза срещу Пеневата чета, извоювала бронзовите медали в САЩ-94, в кулминацията на тържествата по повод на вековния юбилей на великотърновския клуб. Дългоочакваният мач е на 25 април (четвъртък) от 19:00 часа на стадион "Ивайло". Това стана ясно, след като от Етър публикуваха пълната програма за празничния ден.

Както вече бе обявено, "Звездите на "Етър" ще са водени от треньорския тандем Георги Василев и Стоян Петров, а "Звездите на България" - от Димитър Пенев и Красимир Борисов. Имената на участниците ще бъдат обявени в близките дни, но организаторите анонсираха, че на "Ивайло" пристигат повечето от най-големите имена на родния футбол.

Богатата на събития програма започва в 14:00 часа, когато в залата на хотел "Янтра" започват поредица от срещи на легендите от САЩ-94 с децата от различните възрасти от школата на Етър.

Стартът на проявите на стадион "Ивайло" е от 16:00 часа с музикална фиеста. Първият футболен мач е между женските състави на Етър и полския Медик Конин - многократен шампион на Полша и участник в Шампионска лига. Двубоят започва в 16:15 часа, а в почивката ще бъдат представени отборите от ДЮШ на Етър и успехите им. Веднага след срещата е награждаването на двата отбора.

В 17:30 часа на "Ивайло" пристигат легендите от САЩ-94 и шампионският Етър. В 17:40 часа започва церемонията по награждаването на десетки "виолетови" легенди по повод стотния юбилей. Те ще получат сребърни и бронзови значки на БФС, както и почетни плакети от Етър.

Двата звездни отбора излизат на терена в 18:30 часа за загрявка, а мачът им е от 19:00 в две части по 30 минути, като вероятно националите на Етър ще играят по едно полувреме и за двата състава. От 19:30 часа в почивката е и кулминацията при награждаването - най-изявените легенди на Етър ще бъдат удостоени със златни значки на БФС и почетни плакети.

Краят на двубоя ще бъде ознаменуван от тържествена заря, а от 21:30 часа на Царевец предстои аудио-визуалният спектакъл "Звук и светлина", както и официална вечеря за участниците в срещата.