Безпогрешно представяне на националния ни отбор за жени под 18 години на квалификацията в Австрия и напълно заслужено класиране на Европейското първенство за тази възраст, което ще се проведе от 1-ви до 13-и юли в Румъния и Гърция. Тимът, воден от Антонина Зетова, спечели първото място в квалификационна Група Е след три от три победи и всичките на нула. В последната си среща, играна днес, младите "лъвици" се наложиха над домакина Австрия в директен сблъсък за първото място в потока – 3:0 (25:18, 25:15, 25:16).

Преди последната среща от Група Е българките и австрийските имаха по две победи. Нашият тим държеше лидерската позиция след двете си чисти победи – над Дания и Литва, и пълен актив от 6 т.

Зетова заложи на традиционния си стартов състав: Вероника Петрова, Димана Иванова, Калина Венева, Вяра Парапунова, Деница Ангелова, Дарина Нанева и либеро Виктория Нинова.

Срещата започна равностойно, но само след няколко минути игра България пое контрола и се откъсна с 3 точки (7:4). Щабът на домакините взе прекъсване, но след него разликата стана още по-изразителна (14:8). Последва нова пауза, но и тя не даде резултат за съперника и Една Тодорова сложи край на частта с точка за 25:18.

Началото на втория гейм бе по-успешно за домакините, които задържаха за известно време водачеството, но ние успяхме да изравни при 6:6. С две серии от поредни точки разликата стана изразителна 19:11, а ас на Габриела Жекова затвори тази част при 25:15.

Разликата в класите пролича най-силно в третия гейм. Със самочувствие и увереност в българските редици играта ни бе много стабилна с леко отпускане в края. Българските волейболистки дръпнаха в точките още в началото, въпреки лекото отпускане в края, без да се затрудняват успях да завоюват и този гейм с 25:16 за 22 минути.

Най-резултатна от състава ни бе Вероника Петрова с 10 точки, от които 4 от начален удар. Габриела Жекова добави 8 точки, а 7 т. - Една Тодорова.