Националната баскетболна лига започна кампания, насочена към феновете. Под името "Шестия играч“ инициативата цели да стимулира посещението на двубоите в залата, показвайки колко са важни привържениците за клубовете си и за баскетбола.

Ход на инициативата бе даден със старта на плейофите, а вече десетки привърженици се радват на специално изработени подаръчни кутии с баскетболни потници, носещи логото на кампанията и посланието "Силата на отбора се крие в лоялността на феновете“.

"Шестият играч е неразривна част от света на баскетбола. Макар че не носи официалната фланелка и не излиза на игрището в стартовата петица, той е винаги готов да помогне на тима си. Шестият играч е олицетворение на лоялността. Пулсът на играта и неугасващата енергия, която преминава през залата.  Шестият играч е нещо повече от зрител. Той е източник на вдъхновение, което дава неподозиран запас от сили и често помага на тима да преодолее изтощението. Смелост да направи големия удар и устойчивост да продължи да се бори, независимо от шансовете“, акцентират от НБЛ.

Кампанията ще обиколи срещите по време на плейофите, а феновете ще имат възможност да се сдобият със специалните артикули по време на организирани от клуба-домакин игри в залата.

"Благодарим, ти че си шестият играч. Благодарим ти, че си част от играта“, добавят още от НБЛ.