Капитанът на женския национален отбор по волейбол на България Мирослава Паскова е пред трансфер в Турция, съобщи БНТ, като сеу позовава на информации в турски медии.

Посочва се, че българската състезателка вече има подприсанв договор с втородивизионния турски Гьозтепе, който този сезон не успя да стигне до плейофите за влизане в елита.

От клуба вече са си осигурили и нов наставник, като отборът ще бъде воден от Атаман Гюнейлъгъл. Специалистът е водил в кариерата си Галатасарай, Вакъфбанк и Бешикташ.

За Мира Паскова това ще бъде завръщане в южната ни съседка, след като в миналото тя е носила екипите на Кузейбору (Аксарай) и Мерт Груп Сигорта (Анкара).

През изминалия сезон българката, която се подвизава на поста посрещач, беше част от отбора на гръцкия АЕК Атина, където бе съотборничка с Мерелин Николова, но през зимата и двете напуснаха заради финансовите проблеми в тима. Така Паскова премина в унгарския Бекешчаба, с който ѝ предстоят двубои за бронзовите отличия в местното първенство срещу МАВ Елоре Фокскон.

В кариерата си Мирослава Паскова е била още част от българските Левски София и Марица Пловдив, както и от полския Девелопрес Скайрес Жешув.