Треньорът на Милан - Стефано Пиоли остана много доволен от победата на тима му над Лече (3:0). Специалистът заяви, че в отбора никога не са губили вяра в силите си дори по време на трудния си период през сезона.

Това е отбор, който никога не се предава, а остава солиден и поддържа вярата в това, което прави. Играчите могат да усетят, че сега са в добра форма физически и технически, така че това, от което се нуждаем, е винаги да имаме подобно ниво на мотивация. По време на трудния ни период страдахме ние и нашите фенове, но те никога не ни оставиха сами, а вместо това показаха ентусиазъм и страст. Ще се нуждаем точно от това през следващия месец и половина, защото щом даден мач приключи, започваме да работим за следващия отначало.

Рядко е да намериш толкова позитивна атмосфера дори когато хората отвън казват, че сме безполезни и че изведнъж сме загубили целия ни талант. Ние обаче въобще не сме усещали тези неща в лагера. Напротив, никога не загубихме вяра в това, което правехме. Дойдоха много нови играчи, а при доста от останалите футболисти имаше риск да загубят своите острота и глад. Вместо това създадохме страхотна симбиоза.

Данните ни показват, че в първите четири месеца от сезона защитата ни е била на средно ниво и че ни е спасявала атакуващата фаза на играта ни. Да, имахме контузии, но също така се нуждаехме от по-яростна преса и по-внимателно персонално пазене. Мисля, че много от подобренията ни идват именно от отбраната ни. Що се отнася до атаката, треньорът има по-малко въздействие. Там нещата опират повече до индивидуалните умения и таланта на нападателите. В защита обаче са важни дори малките детайли, като допълнителни натиск, тичане или шпагат могат да направят голяма разлика", каза Пиоли.