От Левски и ЦСКА призоваха феновете да не използват сигнални ракети и пиротехника по време на дербито от 28-ия кръг на Първа лига между двата отбора. Срещата е днес от 14:45 часа на стадион "Васил Левски".

Ето събощението на изпълнителния директор на "сините" Даниел Боримиров към феновете:

"Левскари,

Да подкрепим любимия отбор на националния стадион "Васил Левски“ както сме го правили винаги – безрезервно и страстно от първата до последната секунда на мача.

Да създадем европейска атмосфера по трибуните, но само с позволени средства, защото футболът не е война, а съперничество на терена. Не използвайте сигнални ракети и пиротехника, защото те могат да бъдат изключително опасни за здравето и живота на всеки един зрител на трибуните на стадиона и носят солидни глоби за клуба.

Вярвам в безрезервната Ви подкрепа и съм сигурен, че за пореден път публика и отбор ще бъдат едно цяло.

САМО ЛЕВСКИ!

Даниел Боримиров

Изпълнителен директор на ПФК Левски".

Изпълнителните директори на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев също се обърнаха към привържениците на тима:

"Армейци,

Предстои ни Вечното дерби между ЦСКА и Левски. Двубой, който всеки футболен фен, независимо от клубната си принадлежност, очаква с нетърпение. Битка, която десетилетия наред придава смисъл на българското първенство. Мач, заради който много малки деца са ставали големи футболни фенове.

Докато всички очи са вперени в случващото се на ст. "Васил Левски“, нека бъдем за пример. Подкрепата ви е безрезервна, хореографиите – за пример, страстта – истинска. Така, както трябва да бъде. Но нека ограничим изразяването на любовта си към любимия отбор до позволените средства.

Апелираме с цялата си вяра в разума на "червената“ публика да не се хвърлят застрашаващи живота ракети и бомби. И тъй като историята помни - нека не тежи на съвестта ни пострадал фен, нека не разплакваме нечия майка, нека не отказваме децата от магията на футбола. Феновете ни са доказвали, че могат да проявяват мъжество и без непозволени средства. Нека го направим отново. На стадиона място за агресия няма. Всички сме хора, всички сме българи!

Благодарим ви, "армейци“!

С признателност,

Филип Филипов, изпълнителен директор

Стоян Орманджиев, изпълнителен директор".