Ливърпул повишава цените на билетите за двубоите си през следващия сезон, обяви клубът. Поскъпването на пропуските ще е с два процента.

Следващият ще е втори пореден сезон на увеличие за ценните хартийки. Преди това "червените“ бяха замразили цените в продължение на 8 години. Сега аргументацията на мърсисайдци е свързана с нарастването на оперативните разходи.

"В последните 6 години годишните оперативни разходи за "Анфийлд“ се увеличиха с почти 40 %“, гласи съобщението от ръководството.

Притежателите на сезонни карти ще усетят разликата в цените най-малко, тъй като тя ще е с под един паунд за мач. В същото време цените за подрастващите остават същите.

Ливърпул е четвъртият клуб, който прибягва до скок на цените за билетите, касаещи следващия сезон. Преди "червените“ това сториха Арсенал, Тотнъм и Манчестър Сити. При Ливърпул повишението е най-малко. "Артилеристите“ вдигат стойността с между 4 и 6 %, "шпорите“ с - 6, а "гражданите“ - с 5 %.

Капацитетът на стадион "Анфийлд“ наскоро бе увеличен до 61 000 места след реконструкцията на трибуната "Анфийлд Роуд Стенд“. Ремонтът струваше на 19-кратните шампиони на Англия 80 милиона паунда.