Ръководството на Фенербахче обяви, че ще играе само с юноши в мача за Суперкупата на Турция срещу Галатасарай. Грандът от Истанбул, където играят футболисти като Един Джеко, Фред, Мичи Батшуай и Леонардо Бонучи, взе това решение заради инцидентите в Трабзон, когато фенове на Трабзонспор нахлуха на терена и нападнаха гостуващите играчи.

Първоначално "фенерите" поискаха двубоят за Суперкупата да бъде повторно отложен, след като въпросната среща вече бе отлагана. Тя трябваше да се проведе в Саудитска Арабия, но това така и не се случи по политически причини. Освен това, Фенербахче настояваше за чуждестранни рефери, но и двете им искания не бяха уважени от Турската футболна централа.

"Ще играем с младежкия отбор. Изпратихме писмо до Футболната федерация на Турция с молба мачът да бъде отложен или да бъдат назначени чужди съдии, но не получихме отговор, така че ще играем с младежите. Освен това решихме да не участваме в Купата на Турция през следващите два сезона“, каза вицепрезидентът на Фенербахче Ерол Билечик.