Българска федерация художествена гимнастика (БФХГ) сключи меморандум с УНИЦЕФ за двегодишно партньорство и съвместни инициативи в името на просперитета, здравето и за достоен живот на децата на България и по целия свят, съобщават от централата на официалния си сайт.

"Като организация, която много работи с деца, ние сме особено загрижени и заинтересовани от тяхното развитие и израстване като личности, за живот без насилие, здравословен начин на живот, имащи право и достъп до образование и спорт и с изградена мотивация за висока реализация в обществото. Примерът, който нашите шампиони дават на подрастващите е основен двигател и мотиватор за тяхната реализация", заяви президентът на БФХГ Илиана Раева.

"Затова за нас е чест съвместното партньорство с УНИЦЕФ, които работят в държави от целия свят в името на бъдещето на планетата – нашите деца. Първата обща инициатива е свързана със Световната купа в София. На 12.04.2024 г., петък, всички приходи от закупените за състезанието билети ще бъдат дарени за каузите на УНИЦЕФ. По време на откриването ще участва едно от известните лица, подкрепящи организацията, а именно актирисата Елена Петрова и детска вокална група Бон Бон", добави тя.

"Нашият призив към вас е да подкрепите събитието със закупуване на билети, за да можем да подкрепим освен благородните каузи на УНИЦЕФ, така и първия старт на националния отбор. Вярваме, че ще се отзовете и подкрепите нашата кампания и с общи усилия ще подпомогнем каузите на УНИЦЕФ", заяви още Раева.