Националите по бадминтон за мъже и жени се събират на подготвителен лагер в зала "Европа" в София от 1 до 7 април.

Това е финална част от подготовката на най-силните ни състезатели за Европейското първенство в Саарбрюкен (Германия). Шампионатът е от 8 до 14 април и е квалификация за олимпийските игри в Париж 2024.

В тима са включени Стефани Стоева, Габриела Стоева, Калояна Налбантова, Христомира Поповска, Михаела Чепишева и Цветина Попиванова, както и Димитър Янакиев, Иван Русев и Илиян Стойнов.

Стефани и Габриела Стоеви са поставени под номер 3 в основната схема на двойки жени и ще почиват в първия кръг. Янакиев се завръща в състава след контузия на коляното.

Успоредно с лагера за мъже и жени, който ще бъде воден от старши треньора на националния отбор Петя Неделчева-Хранова, ще се състои и за юноши и девойки до 19 години, които ще бъдат подготвяни от Диана Колева-Цветанова. Тя е е бивша състезателка по бадминтон, участничка на три поредни летни олимпийски игри в Барселона 1992, Атланта 1996 и Сидни 2000, печели 16 пъти титлата от националния шампионат от 1985 до 2003 година е бивш национален треньор на България, Кипър и Шотландия.

Юношите, които ще се включат в лагера, са Цветан Иванов, Йордан Йорданов, Патрик Димитров, Теодор Митев, Боян Боев, Владимир Щерев, Стилиян Стоименов, Мартин Стратиев,  Николай Колев, Радослав Стоев, Калоян Великов, Десислава Каркадакова, Алтея Стоева, Виктория Попова, Силвена Георгиева и Кристина Георгиева.