Редовното Общо събрание на БФ Баскетбол прие бюджета на федерацията за 2024 година и отчета на 2023 г. Форумът се проведе в баскетболната зала "Триадица“, след като новата конферентна зала на спортното съоръжение се оказа тясна за делегатите. 113 представители на клубове от цяла България даваха своите гласове за различните точки от дневния ред.

В точка 1 Общото събрание прие отчета на Управителния съвет за дейността на сдружението за 2023 г. След това прие отчета на Контролния съвет. Работата на Общото събрание продължи с приемане на финансовия отчет за миналата година и бюджета за 2024 г. После изпълнителният директор Филип Виденов представи стратегически план до 2027 г., като в него една от основните задачи освен класиране за европейските първенства в двата пола, е да се кандидатства за домакинство на шампионат на Стария континент.

Бяха нанесени и няколко промени в Устава на федерацията по препоръки на ФИБА.

В последната точка бяха приети и промени в системата от показатели за оценка на финансовото подпомогане на БК от министерството на спорта и други източници.