Суперзвездата на Реал Мадрид - Винисиус Жуниор заяви, че се противопоставя на всички расисти, не само на испанските. Днес в Мадрид ще има приятелски мач между националните отбори на Испания и Бразилия. Той ще бъде посветен на борбата срещу расизма.

"С всеки нов мач все повече и повече хора ме обиждат, защото смятат, че съм против Испания. Не съм против Испания. Аз съм против всички расисти, които съществуват по света, включително и в Бразилия. Аз съм против всички расисти и искам равенство за всички. През изминалата година срещнах много хора, които искат да продължат напред, както и такива, които просто искат да чуят думите ми, но не и да направят нещо.

Големи федерации и важни хора могат да ми помогнат, но понякога се страхуват да направят каквото и да било. Вече казах, че винаги се обръщам за помощ към ФИФА, УЕФА, КОНМБЕБОЛ и Бразилската футболна федерация. Това са страхотни организации, които могат да допринесат за борбата срещу расизма.

Що се отнася до Ла Лига, тя се подобрява, но ситуацията в Испания не й позволява да го направи толкова много. Понякога ми е трудно да говоря за това. Ла Лига имаше няколко срещи с мен, те искат да се развиват в този смисъл, но тъй като тук расизмът не е престъпление, им е трудно.

Но те се опитват да променят, а що се отнася до играчите, те винаги ме подкрепят. И съм им много благодарен. Тяхната подкрепа ми дава повече сили да продължа борбата в интерес на тези хора, които страдат всеки ден", каза Винисиус.