Младежкият волейболен национал Кристиан Титрийски заминава за Съединените щати с пълна спортна стипендия, съобщават от БФ Волейбол.

Родният талант ще продължи образованието си в Хавайския университет в Маноа. 202-сантиметровият диагонал ще бъде част и от първодивизионния тим на университета за следващите 4 сезона.

Отборът на Университета на Хавай е национален шампион за последните две години, а към момента е временен водач в класирането.

Титрийски ще бъде вторият българин, който ще стана част от редиците на този тим. Екипът носи Радослав Парапунов, който през 2021 г. спечели титлата на NCAA в САЩ и бе избран за "Най-полезен играч" (MVP).

Диагоналът бе част от националния отбор на България за мъже под 19 години, който стана пети на Световното първенство в Аржентина миналата година.

Титрийски е състезател на Левски, с чийто мъжки отбор спечели Суперкупата на страната през този сезон и игра финал за Купата на България.

Той става трети играч на "сините", който през следващия сезон ще продължи кариерата си в престижната американска NCAA. Преди него стана ясно бъдещето на съотборниците му в Левски и националния тим - Симеон Николов и Александър Къндев. Те ще играят за университета Лонг Бийч.