Този уикенд в Гърция се проведе първата Световна купа по художествена гимнастика за сезон 2024. В Палео Фалиро, България бе представена от индивидуалистките Ева Брезалиева и Елвира Краснобаева и от ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

Грациите ни спечелиха 2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала.

Елвира Краснобаева нахлу с летящ старт в елита на художествената гимнастика. Възпитаничка на Светлана Юриевна стана шампион в многобоя при жените при дебюта си на Световна купа. Днес Краснобаева добави още три отличия - златен медал на обръч и сребърни отличия на бухалки и лента.

Ева Брезалиева завоюва сребърен медал в многобоя и на финалите днес се окичи с бронзовите медали на топка и бухалки. Възпитаничката на Бранимира Маркова записа и две четвърти места във финалите на обръч и лента.

Ансамбъл-жени не показа в най-чистия вид своите шампионски композиции и остана на пета позиция в класирането за многобоя. Днес възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева записаха и шеста позиция във финала с 3 ленти + 2 топки.