Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг ще запази поста си поне до края на сезона, съобщава The Guardian.

Според информацията, новият клубен бос сър Джим Ратклиф е впечатлен от работата на нидерландския специалист и за момента желанието му е да го задържи на поста за по-дълго.

Класирането на Манчестър Юнайтед за полуфиналите в турнира за Купата на Англия след епичната битка с Ливърпул (4:3 след продължения) оставя реални шансовете на отбора за спечелване на трофей този сезон. Ако успее да отстрани на полуфиналите Ковънтри, Манчестър Юнайтед ще играе за втори поредна година на финала на турнира.

Сър Ратклиф и отговорникът за футболната дейност в клуба сър Дейв Брейлсфорд са категорични, че мениджърът трябва да остане на постан минимум до края нао сезона, след което да се взима и каквото и да е дългосрочно решение.

Ръководството е обединено около това, че Тен Хаг трябва да получи мактсимална подкрепа, като да има и решаваща роля по лятната селекция.

Договорът на Ерик тен Хаг е до лятото на 2025 година.

Сър Джим Ратклиф е наясно, че ако реши да прави смяна на мениджъра, намирането на нов наставник ще бъде крайно тежка задача.

Изданието посочва още, че за момента не се работи по конкретен план за привличането като мениджър на селекционера на Англия Гарет Саутгейт.