Родителите на легендарния баскетболист Коби Брайънт - Джо и Памела, си навлякоха гнева на интернет пространството с последните си действия. Двамата отнесоха сериозни критики в социалните мрежи, а причината за това е решението им да пуснат на търг един от петте шампионски пръстена на покойния гард на "езерняците".

Става въпрос за реплика на пръстените, които игрчите на Лейкърс получават след титлата им през 2000 г. Самият Брайънт поръчва пръстен на официалния производител на бижутата и го подарява на родителите си.

Според описанието на аукционата къща Goldin, става въпрос за 14-каратов златен пръстен с 40 инкрустирани диаманта. На пръстена е изписано името Брайънт и активът на Лейкърс от редовния сезон и плейофите (67-15 и 15-8).

Докато беше жив, считаният от мнозина за най-велик "езерняк" често пъти попадаше под светлините на прожекторите заради проблеми с родителите си. Джо и Памела не присъстват на сватбата на сина им с Ванеса Брайънт през 2001 г., а през 2013 г. отново имаше проблеми, след като стана ясно, че родителите на легендата искат да продадат негови ценни вещи на търг.

Наддаването за пръстена приключва на 31 март, като за момента цената му е почти 100 000 долара.