Реал Мадрид е подготвил нов договор за Андрий Лунин, разкрива авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Настоящото споразумение на стража е до 30 юни 2025-а.

Клубът желае украинецът да остане на "Сантиаго Бернабеу". Развоят ще зависи от решението на 25-годишния вратар, но ръководството и наставникът Карло Анчелоти вярват в него.

Лунин стана титуляр в отсъствието на дълготрайно контузения Тибо Куртоа, който не е играл и минута този сезон. Първоначално белгиецът скъса кръстни връзки в лявото коляно през август, а след като се възстанови, този вторник разкъса менискус в другото си коляно по време на тренировка. Вторият кандидат за мястото между рамките на вратата Кепа Арисабалага бе привлечен под наем от Челси на 14 август до края на сезона, но не е бил на терена от 21 януари.

Този сезон Лунин е участвал в 23 мача от всички турнири. В тях е допуснал 19 гола и е запазил 10 сухи мрежи за 2100 минути на игрището. Арисабалага е играл в 18 срещи от всички надпревари. Пропуснал е 18 попадения и е приключил със 7 двубоя без да му отбележат за 1650 минути на терена.