Най-добрите футболни национали на Танзания ще бъдат освободени от тима веднага след мача срещу България от турнира FIFA Series в Баку, Азербайджан, обявиха от щаба на африканския тим.

Двубоят е на 22 март (петък) от 15:00 часа българско време.

Става въпрос за общо девет футболисти, които играят в отборите на Йънг Африканс и Симба. Те ще трябва да се върна на разположение на клубните си тимове за подготовка за четвъртфиналите в африканската Шампионска лига.

"След мача с България, всички играчи от Симба и Йънг Африканс ще си заминат, за да се подготвят с клубовете си за важните мачове на континента", заяви пресаташето на Танзания Клифърд Ндимбо.

Също така той добави, че тези дни трябва да пристигне обещаващият млад нападател Келвин Джон, който играе за втория отбор на белгийския Генк. 20-годишният нападател е привлякъл вниманието на селекционера Хемед Сюлейман-Мороко с 4 гола в 24 мача в белгийската Втора лига. Той бе в предварителния списък за Купата на Африка, но в крайна сметка не заслужи доверието на тогавашния треньор Адел Амруш.

Така, ако за мача срещу България танзанийците ще бъдат с група от 23-ма футболисти, за последния двубой с Монголия ще останат само с 15 играчи, от които един вратар.