Преговорите между Килиан Мбапе и Реал Мадрид се отправят в правилната посока и напредват много добре, информира авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Следва решителната крачка, при която световният шампион ще подпише договора с клуба.

Разговорите между двете страни са много позитивни и е постигнато споразумение за заплатата. Възнагражданието ще е сходно с това на Винисиус Жуниор и Джуд Белингам. При подписването на договора, французинът ще получи бонус от над 100 милиона евро. Сумата ще може да бъде изплатена на траншове през 5-те години на сделката.

Сега се обсъждат последните детайли по имиджовите права, които са фундаментална точка, за да бъде завършен трансферът. Крилото на ПСЖ не преговаря с друг клуб, тъй като е съобщил на началниците си, че ще напусне още преди над месец. Той не е променил мнението си и наближава развръзката, при която двете страни ще си стиснат ръцете.

Този сезон Килиан Мбапе е участвал в 37 мача от всички турнири. В тях е вкарал 38 гола, направил е 8 асистенции и е получил 3 жълти картона за 3016 минути на терена.

Вчера десният бек на "кралския клуб" Дани Карвахал призна, че има реална възможност звездата на парижани да премине в Реал през лятото.