Ливърпул се очаква да потвърди назначението на Ричард Хюз за нов спортен директор по-късно днес, информира авторитетното издание The Athletic. Той ще напусне позицията технически директор в Борнемут след края на сезона, а асистентът му Саймън Франсис ще го замести на "Виталити Стейдиъм“.

"Червените“ са в разгара на преходен период. Мениджърът Юрген Клоп напуска след края на сезона, заедно с екипа си, а с тях ще си тръгне и настоящият спортен директор Йорг Шматке.

Майкъл Едуърдс ще се завърне на "Анфийлд“ в ролята на главен изпълнителен директор по футболните въпроси във FSG, които са собственост на мърсисайдци. Бившият спортен директор на "червените" работеше на "Анфийлд" между 2011-а и 2022-а. Първо бе главен анализатор, след това началник по методологията, после технически директор, а накрая и спортен в последните 6 години.

Назнанието на Хюз зависеше от идването на Едуърдс. Той цени високо Ричард, защото 44-годишният Хюз бе отговорен за привличането на Андони Ираола като мениджър на Борнемут. От 2014-а Хюз бе част от екипа за набиране на персонал, а по-късно пое ролята технически директор. Като юноша е бил в Аталанта и опитът му, както и знанията му от там помогнаха да се купят футболисти от Серия "А“ за Борнемут.