Българският национален отбор по кикбокс замина за Италия. Там от 21 до 24 март ще е първата за тази година Световна купа по кикбокс. 

Надпреварите от календара на Световната федерация по кикбокс (WAKO) са общо 4 за 2024. Първата е тази седмица в италианския град Йезоло, а следващите ще са в Турция, Унгария и Узбекистан.

Турнирът в Йезоло започва в четвъртък с квалификации и ще приключи в неделя. Заявки за участие са подали 1546 души от 44 страни. На Световната купа, която ще бъде проведена в спортна зала "Палаинвент", България ще бъде представена от 65 състезатели в двете кикбокс направления - ринг и татами. 

Титлите си ще защитават притежателите на Световна купа от 2023 Али Юзеир, Виктор Грозданов и Кристиян Милушев, както и световните шампиони Кристина Николова и Иван Кръстанов.

Делегацията ни включва 78 души, сред които 5-има треньори - Илко Аджов, Димитър Димитров, Тома Томов, Марио Кирилов, Драгомир Йорданов и Иван Георгиев. За Италия пътуват двама съдии на ринг и петима на татами, водени от Деница Миленкова и Камен Славов

Ръководител на отбора е президентът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) Галин Димов.