Рафаел Надал ще участва на турнира от сериите "Мастърс“ на червени кортове в Монте Карло, обявиха организаторите на надпреварата.

Състезанието трябва да се проведе между 7 и 14 април.

"Никога не знаеш какво ще направи той, но го видях да тренира с щаба си на частен корт . . . и имах впечатлението, че слушам див звяр. Той удря, както никога досега - заяви директорът на турнира Дейвид Маси на пресконференция в Париж. - Той почувства известен дискомфорт, затова се уплаши и реши да не играе в Индиън Уелс, но тестовете, на които се подложи, не показаха нищо".

Носителят на 22 титли от турнири от Големия шлем се срина до 652-ото място в световната ранглиста на ATP тази седмица и използва защитено девето място, за да влезе в основната схема в Монте Карло, първото събитие от "Мастърс“ 1 000 на клей за сезон 2024.

Испанецът е печелил турнира 11 пъти в кариерата си, но след последната си победа през 2018  година загуби на полуфиналите през 2019 година, на четвъртфиналите през 2021 година и пропусна изданията през 2020, 2022 и 2023 година.

"Изпратихме му две кутии с топки в Майорка, за да може да тренира с тези, които ще бъдат използвани на турнира", каза още Маси.