Световният номер 1 в мъжкия тенис - Новак Джокович сподели, че една от причините за отпадането му от "Мастърс" турнира "Индиън Уелс" е липсата на игрова практика в последните два месеца.

Сърбинът загуби изненадващо втория си мач в Калифорния от 20-годишния италианец Лука Нарди, който заема 123-о място в света.

"Поздравявам Лука за нивото, което показа в третия сет. Виждал съм го как играе, но си признавам, че не знаех много за него. Има страхотни умения от основната линия, особено в дясната половина. Движи се много добре. Влезе в турнира като "щастлив губещ" и нямаше какво да губи. Той заслужаваше победата. Повече съм изненадан от моята слаба и неубедителна игра. Тези две неща доведоха до поражението. Той имаше добър ден, а аз лош. Аз лично си обяснявам слабата ми игра с това, че не бях играл последните два месеца и че отдавна не бях играл тук. Ще анализирам какво е трябвало да направя различно. Вече не играя на много турнири. Чувството да отпаднеш толкова рано не е приятно, особено тук. Не съм сигурен за участието си на "Мастърс"-а в Маями", каза сърбинът след мача.