Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен с Ред Бул спечели третата свободна тренировка преди Гран При на Саудитска Арабия утре. След като вчера Фернандо Алонсо бе най-бърз във втората тренировка, днес нидерландецът даде време от една минута, 28.412 секунди. Това е най-добър резултат до момента от началото на подготовката за втория старт.

Вторият най-бърз в тренировката днес бе на Шарл Льоклер от Ферари, който изостана на 0.196 секунди от Верстапен. Третата позиция, както бе и в първия старт на първия ден, бе за другия пилот на Ред Бул - Серхио Перес.

Карлос Сайнц-младши напусна след втората тренировка, тъй като имаше болки с апандесита, които не му позволиха да продължи. Мястото му в болида на Ферари зае 18-годишният британец Оливър Биърмън. Представителят от академията на италианците зае 10-о място.

Китаецът Жоу Гуаню предизвика катастрофа, след като самият той се сблъска и се наложи червени флагове да спират тренировката. Гуаню провокира спиране за около 10 минути, когато загуби контрол над Заубера си на завой № 7. Китайският пилот изпусна контрола върху колата и се удари силно в бариерите, причинявайки значителни щети.

Верстапен смени гумите, за да използва само два комплекта по време на тренировката. Той се нуждаеше само от 60 минути, за да даде най-бързото време през уикенда до момента.

Британецът Джордж Ръсел от Мерцедес е на 4-о място, а "Топ 6" допълват Ландо Норис от Макларън и Фернандо Алонсо, представляващ Астън Мартин. Ръсел стигна до 4-ото място на 0,552 секунди от първия Верстапен. Люис Хамилтън след две поредни 8-и места в Джеда, сега остана 9-и.