Бившият нападател на Селтик, Барселона и Манчестър Юнайтед - Хенрик Ларсон обясни какво не харесва в съвременния футбол. Шведът разказа и за периода му при каталунците, когато той бе част от треньорския щаб на Роналд Куман.

"Много съм уморен от футбола. Чувствах това, когато бях в треньорския щаб на Барселона, но исках да се уверя, че е истина. Изискванията са много високи. Начинът, по който бяхме уволнени Куман и иаз, беше ужасен. Уморих се от играта, защото сега повече от всякога всичко опира до пари.

Разбирам, че съм направил добри пари в кариерата си. Не мога да се сравнявам с работник във фабрика. Като професионален играч парите никога не са ме притеснявали. Беше за футбола, за любовта към играта.

През 90-те можех да премина от Селтик в Манчестър Юнайтед. Вероятно щях да печеля 10-15 хиляди паунда на седмица повече. Но бях прекарал три години и половина във Фейенорд, където имаше възходи и падения. Току-що бях стъпил на краката си в Селтик и исках да продължа в същия дух. Играхме в Купата на УЕФА, играх за националния отбор на Швеция и не чувствах, че трябва да отида никъде другаде. Не станах суперзвезда в Барселона, станах такъв в Селтик“, каза Ларсон.