Една от легендите на ПАОК - Тасос Тасиопулос гостува в предаването "Трето полувреме" на гръцкото радио Metropolis, където направи анализ на представянето на отбора. Той постави висока оценка на нападателя на тима Кирил Десподов.

"Шампионатът е вълнуващ, интересът не намалява, а битката безмилостна. Не мисля, че ще има ясен фаворит в тези плейофи и това е добре за футбола. Това може да е предимство за ПАОК и Олимпиакос. Защото когато участват в Европа, психологията на играчите става по-добра тъй като играят в големи мачове. ПАОК няма еталонен играч, който ще вкара 20 гола за една година. Ако имаха подобен футболист, лесно реализиращ, тогава нещата щяха да са различни.

MVP на ПАОК - играчът, за когото вярвах, че ще направи разликата, е Десподов. Голът, който вкара срещу Арис, макар и отменен, показа неговото качество. Много хора бяха скептични за него, но не и аз. Гледал съм български мачове и нямах съмнение, че е правилно попълнение", каза Тасиопулос.

Десподов в момента има 10 гола в първенството, 2 в европейските турнири, както и 7 асистенции. Повече асистенции от българина има единствено бразилеца Тайсон – 10. Двамата с Янис Константелиас пък са хората, на които се случва най-често да завършат атаките с удар по вратата на противника.