Лоик Меяр постигна първата си победа през сезона от Световната купа в алпийските дисциплини. След като в петък и събота завърши втори в гигантския слалом в Аспен, днес в най-техничната дисциплина швейцарецът се възползва от падането във втория манш на водача Клеман Ноел и триумфира с време 1:42.73 минути.

На второто място с изоставане от 0.89 секунди се нареди германецът Линус Щрасер, а третото място е за норвежеца Хенрик Кристоферсен, чийто пасив от победителя бе 1.17. Той завърши трети в първия манш и успя да запази този резултат. За Меяр това е първи успех в слалом и едва трети в цялата му кариера.

Алберт Попов приключи състезанието още в първия манш.

Лоик Меяр завърши на второ място след първия манш, изоставайки на 0.27 секунди от Ноел.

За четвърти път този сезон в челната тройка попадна Линус Щрасер. Той победи в Кицбюел и Шладминг, има и едно трето място, а днес за първи път през сезона остана втори. Тъй като Мануел Фелер остана 5-и днес, Щрасер отложи решението в битката за Малкия кристален глобус от дисциплината. Щрасер сега изостава с 169 точки при две оставащи състезания.

Четвъртото място днес бе за австриеца Йоханес Щролц с време 1:44.01, с 0.07 секунди по-бърз от Фелер. "Топ 6" допълни норвежецът Тимон Хауган, който вчера остана трети.

Новият стар носител на Световната купа Марко Одермат не участва днес, но води с 1902 точки. Фелер увеличи броя си на 846 точки, а Меяр държи третата позиция с 843. В класирането от дисциплината Фелер е с 635 на върха, пред Щрасер с 466 и Меяр с 359 точки.