Националката ни Елвира Краснобаева спечели сребърен и бронзов медал във финалите на отделните уреди на първия турнир от сериите Гран При по художествена гимнастика за сезона в Тарту, Естония.

Възпитаничката на Светлана Юриевна, която дебютира и в тази възрастова група, вчера стана втора в многобоя. Днес тя добави още две отличия - сребро във финала на обръч с 32.900 и бронз на лента с оценка 30.500 точки. На бухалки грацията допусна грешки и завърши шеста с 29.200 точки, а на топка не бе сред финалистките.

"Много добър старт на Елвира Краснобаева при жените! Три медала, два сребърни и един бронзов и много сериозна заявка за възможностите и намеренията ни. Разбира се, имаме работа, но възможностите и реалностите са оптимистични. Поздравления за целия екип! Ще повторя и след днешния ден: Роди се звезда!", написа в Инстаграм президентът на БФХГ Илиана Раева.

4 златни медала (в многобоя и на обръч, на топка и на лента) спечели украинката Виктория Оноприенко, а първа на бухалки е сънародничката ѝ Таисия Онофричук.

Съдия за България на Гран При в Тарту бе Росина Атанасова, генерален секретар на БФХГ.