Националките ни на сабя в състав Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Калина Атанасова под ръководството на селекционера Ивайло Воденов, спечелиха бронзовите медали в турнира "Акрополис къп“ в Атина, валиден за Световната купа. Това е най-доброто класиране на женският ни отбор на сабя след първото място за Световната купа в Ташкент през миналата година. В Гърция участваха 22 състава, а в тях бяха най-добрите сабльорки в света.

България започна от втория кръг на елиминациите, като се изправи срещу Азербайджан. Преди последната смяна съперничките водеха с 40:39, но Илиева не само стопи преднината на азерките, но затвори срещата с 45:44. В следващия двубой, валиден за място сред най-добрите 4, сабльорките ни победиха № 2 в световната ранглиста Южна Корея с 45:40. Българките поведоха от самото начало и не изпуснаха водачеството си до края, като си осигуриха среща за място във финала срещу Украйна. Мачът срещу украинките бе изключително оспорван, а съперничките взеха преднина от първата смяна и не позволиха обрат: 45:35 за Украйна.

За третото място Илиева, Храмова, Нейкова и Атанасова се изправиха срещу Италия. Сънародничките ни спечелиха с 45:43. Йоана Илиева се представи силно, като влезе в последната смяна при 40:36 за съперничките, но навакса изоставането. Тя затвори срещата с 45:43 и донесе бронзовите медали за България.