Олга Храмова и Йоана Илиева продължават във втория ден от турнира на сабя в Световната купа по фехтовка в Атина, Гърция. В надпреварата участват 200 състезателки от цял свят.

България е представена от 6 сабльорки - Олга Храмова, Калина Атанасова, Мариела Георгиева, Белослава Иванова и Кристина Миланова. Тъй като е № 9 в световната ранглиста Илиева ще започне участието си директно във втория ден.

Храмова също се класира за призовите места. Тя преодоля първия ден и влезе сред най-добрите 64. В групите сънародничката ни постигна 4 победи и две загуби, след това надделя над австралийката Вероника Василева с 15:8 и над полякинята Малгожата Кожачук с 15:10.

Белослава Иванова също излезе от групите след 3 успеха и 3 поражения, но в първия кръг от елиминациите отстъпи пред испанката Аинхоа Перес с 12:15 и завърши на 126-о място.

Калина Атанасова, Мариела Георгиева и Кристина Миланова не излязоха от групите в първия ден на турнира. Емма Нейкова не стартира заради контузия.

Световната купа продължава с директните елиминации на 64-те най-добри сабльорки в света. Олга Храмова излиза срещу испанката Арачели Наваро, а Йоана Илиева срещу полякинята Сузана Цислар.