Отборите на Челси и Ливърпул ще определят носителя на първия трофей за сезона в Англия.

Двата отбора се изправят един срещу друг на "Уембли“ в спор за Купата на Лигата. Мачът стартира в 17:00 часа.

"Сини“ и "червени“ имат стари сметки за уреждане.

Преди две години Челси и Ливърпул отново играха във финала на състезанието, като тогава късметът се усмихна на Ливърпул, които стигнаха до отличието след изпълнение на дузпи. Същият сезон хората на Юрген Клоп повториха упражнението срещу "сините“ от Лондон и във финала за Купата на Англия.

Тези двубои бяха последвани от серия от четири поредни нулеви равенства между двата отбора. Този сезон, през август, в първия кръг от първенството, нулитеу най-накрая бяха счупени, като мачът на “Стамфорд Бридж" завърши 1:1, а в края на януари Ливърпул спечели с 4:1.

По пътя към финала Челси преодоля Уимбълдън, Брайтън, Блекбърн, Нюкасъл и Мидъзбро.

Ливърпул се справи с Лестър, Борнемут, Уест Хем и Фулъм.

Ливърпул е рекордьор по трофеи в Купата на Лигата с девет отличия. Челси са печелили турнира пет пъти, за последно през 2015 година, когато на финала побеждават Тотнъм, който тогава е воден от ... Маурисио Почетино.

И в двата лагера трябва да се справят със сериозни кадрови проблеми.

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино не може да разчита на контузените Беноа Бадиашил, Рийс Джеймс, Марк Кукурея, Ромео Лавия, Чимуаня Угочукву, Уесли Фофана и  Карни Чукуемека. Под въпрос е участието на един от лидерите на тима Тиаго Силва.

Пишещият заключителната глава от приказката си с Ливърпул Юрген Клоп ще атакува пореден трофей без травмираните Алисон, Трент Арнолд, Стефан Байчетич, Къртис Джоунс, Диого Жота, Жоел Матип и Тиаго. Проблематично е участието на Дарвин Нунес, Мохамед Салах и Доминик Собослай.