Бившият бразилски национал Дани Алвеш бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор заради изнасилване на жена от края на 2022-а. Решението на съда в Барселона е от днес. Присъдата може да бъде обжалвана. Максималното наказание за деянието е 12 години зад решетките.

Бившият футболист ще трябва да плати и 150 000 евро компенсация на жертвата, няма право на комуникация с нея за период от 9,5 години и му е забранено да доближава дома и работното ѝ място на по-малко от 1000 метра. 5 години след освобождаването си от затвора Алвеш ще е под специално наблюдение.

Бившият футболист на Барселона и Ювентус е в ареста от 13 месеца насам, след като бе обвинен във физическото посегателство от 23-годишната жена. Инцидентът е станал в предпоследната нощ на 2022 година в барселонска дискотека.

По време на делото самият Алвеш на няколко пъти променяше версията си, а адвокатите му застанаха зад тезата, че сексуален контакт е имало, но той е бил по взаимно съгласие. Сега съдът реши, че сексът не е бил по взаимно желание и става дума за изнасилване.

Изминалите 13 месеца на бившия защитник в ареста ще бъдат приспаднати от присъдата му, което значи, че той би излязъл на свобода след 41 месеца.