Манчестър Юнайтед очаква Люк Шоу да се завърне точно преди края на сезона, информира авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Снощи клубът призна, че левият бек е получил мускулна травма по време на гостуването на Лутън миналата неделя.

Английският бранител се надява да е готов за Европейското първенство, което ще е между 14 юни и 14 юли. Първият мач на "Трите лъва" по германските терени ще е на 16 юни от 22:00 часа срещу Сърбия от група "С".

28-годишният Шоу ще бъде наблюдаван от медицинския екип на Юнайтед на седмична база. Този сезон той е участвал само в 15 срещи от всички турнири. В тях е направил една асистенция и е получил 7 жълти картона за 1180 минути на терена. Защитникът е пропуснал останалите 20 двубоя заради различни физически проблеми.

Преди 3 лета Англия достигна финала на еврошампионата срещу Италия на стадион "Уембли". Островитяните дори откриха резултата още във втората минута именно чрез гол на Шоу, но впоследствие загубиха при изпълнението на дузпи след 1:1 в редовното време и продълженията.