Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до националните щангисти след големите им успехи на европейското първенство в София.

"Благодаря от сърце на състезатели, треньори, на хората от щаба в националния отбор, на доброволците, както и на останалите, спомогнали за успехите и за перфектното провеждане на състезанията. Всички те доставиха на българите през последните дни прекрасни поводи за гордост и национално самочувствие.

Седемте медала в двубоите, четири от които златни, маркират отличното ни представяне и са много ярък знак за престижно представяне и на олимпийските игри в Париж 2024 след няколко месеца. За трети път в последните 4 години България е европейски отборен шампион при мъжете, което доказва, че страната ни трайно се завръща в елита на този традиционно силен наш спорт.

Същевременно искам да ви поздравя за отличната организация на европейското първенство в Арена София, което премина на най-високо ниво и отново ни донесе многобройни суперлативи като домакини. Продължавайте все така, със същия дух, класа и непримиримост. Желая много здраве, сила и нови победи, включително на олимпийските игри в Париж това лято", се казва в приветствието на Костадинова.