Гари Невил е на път да стане част от плановете на бившия си клуб Манчестър Юнайтед, пише авторитетното издание The Athletic. Планът на новите ръководители е той да помогне за обновлението на стадион "Олд Трафорд“.

Някогашният капитан на "червените дяволи“ е съсобственик на "Хотел Футбол“ и Университетска Академия 92“. Те са част от по-широка зона около "Олд Трафорд“ и ще подлежат на дискусия от новоназначена комисия, която ще разглежда различните опции за реновиране на комплекса. Вестта идва ден, след като сър Джим Ратклиф бе обявен официално от Юнайтед за притежател на 27.7 % от акциите на 20-кратните шампиони.

Милиардерът и компанията му INOES ще решат дали да реконструират стадиона или да изградят изцяло ново съоръжение. Първият ход на 71-годишния бизнесмен ще е да включи Невил в проекта.

Обновлението ще е по-евтино, но ще е нужно временно свиване капацитета на "Олд Трафорд“. Това ще доведе до намаляване на приходите от продажба на билети и сезонни карти. Миналият сезон клубът е изкарал 136 милиона паунда, което е около 21 % от общата печалба на Манчестър Юнайтед.

Ратклиф намекна за плановете си в среща с феновете в Манчестър миналият месец. Тогава той сподели визията си за района да се превърне в кампус и обществен център, възползвайки се максимално от околната земя.

Гари Невил прекара цялата си кариера в Манчестър Юнайтед между 1992 и 2011 година.