Олимпийските шампионки от Токио 2020 - Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, станаха ментори в кампанията за любителите на художествената гимнастика - "Предизвикай себе си". Проектът има за цел да стимулира спортната култура и да достигне до максимален брой участници в продължение на 1 година.

През цялата олимпийска 2024-та "златните момичета“ на българската художествена гимнастика, ще организират майсторски класове в общо осем града у нас и по света.

Заради своята световна популярност олимпийските шампионки са получили покани за организиране на класове в Берлин, Монпелие, Барселона и Солун.

Поредицата от мастъркласове този уикенд завърши в любия и на двете олимпийски шампионки, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова - Бургас. Точно 211 деца от 8 клуба взеха участие в клас от поредицата на "Предизвикай себе си" в България.

Любезен домакин на българските грации бе Спортен клуб по художествена гимнастика "Черноморец".

Изключително топло бяха посрещнати златните медалистки от Олимпийските игри в Токио. Бъдещите "звезди" на българската художествена гимнастика се опитаха да добият олимпийски опит за ден.

Програмата на Кирякова и Зафирова включваше загрявка, работа с тяло, техника с обръч и топка. В края на майсторския клас бе сформирана своеобразна среща, която даде възможност на младите гимнастички да общуват лице в лице със своите идоли и да получат автографи и снимки за спомен. Много от децата бяха подготвили и много мили подаръци за своите идоли. Всички се разделиха с пожелания за успех и обещание за още срещи.