Селекционерът на националния отбор по плуване - Кристиян Минковски, говори пред медиите относно успехите на родните плувци на изминалото световно първенство в Доха.

"Двама висока оценка за представянето на българските състезатели, имахме високи очаквания. Това, което направи Габи, заслужава висока оценка, искам да я похваля. Изключително силно първенство, отсъстваха някои звезди, но постиженията бяха на световно ниво, което ме кара да съм доволен от постигнатите полуфинали и финали, това беше подготовката за Олимпийските игри“, заяви Минковски.

"Със завършването на Световното започнахме финалната подготовка на Игрите в Париж. Очакваме и останалите наши състезатели да покрият нужните нормативи и също да вземат квоти. Доволен съм от представянето. На първо място е шестото място на Световното, на второ място е квотата, на Габи може би ще ѝ трябва малко време, за да осъзнае какво постигна“, продължи той.

"Националният отбор по плуване е един от най-обгрижваните, успели сме да подсигурим всичко. Не се сещам за други спортисти, които да са толкова обгрижвани, а това се отплаща. Не бих отговорил на Антъни Иванов, не знам какво визирате, но няма да коментираме Антъни Иванов. Към днешна дата не поддържам отношения с него“, добави Минковски.